DRUŽINSKA JOGA – JOGA ZA VAS IN VAŠEGA OTROKA

Ste večino časa v naglici in razmišljate kaj vse je še potrebno postoriti, za igro in kvalitetno preživljanje časa z vašim otrokom pa vam zmanjka časa?

Ne veste kako ven iz tega vzorca obnašanja pa si tega želite?

Morda je družinska joga priložnost za pozitivno spremembo v vašem življenju in protiutež deloholizmu ter previsokim pričakovanjem, ki jih gojimo zase in za svoje otroke.

Družinska joga nudi prostor za sprostitev od vsakodnevnih obveznosti in hitenja, ki ga tudi otroci žal vse prepogosto občutijo na svoji koži. Otroci se skupaj s starši naučimo kako pomembna sta na prvem mestu umiritev in nato gibanje za zdravje ter boljše počutje. Postopno se učimo zavedati se svojega dihanja in tega kako z umirjenim dihanjem, umirimo še tako nemiren um.

Ja, možno je!

Potrudim se, da otroci dobijo občutek, da so spoštovani in sprejeti natančno takšni, kot so. Tako pridobivajo na prepotrebnem občutku lastne vrednosti. Na jogi ne tekmujemo in se ne primerjamo z drugimi, vsak dela po svojih zmožnostih in trenutnem počutju; otroka ne silimo – naredi toliko, kot v danem trenutku zmore. Starši se učimo spuščati kontrolo in obenem postanemo bolj igrivi, veseli ter se s tem odpremo novim idejam in kreativnosti.

Nenazadnje je družinska joga prostor zdravega povezovanja med člani družine. Vse to na sproščen, igriv in zabaven način!

Verjetno že veste zakaj je joga koristna pa bi vseeno naštela glavne koristi vadbe joge :

– pozitivno vpliva na mišice, sklepe in celotno hrbtenico, vpliva na delovanje notranjih organov, žlez in živcev; vpliva na razvoj motoričnih sposobnosti
– razstruplja, tako na fizičnem nivoju, kot na nivoju čustev in uma
– s pravilnim dihanjem izboljšuje in krepi dihalni sistem
– sprošča telesno in duševno napetost
– prinese umiritev, sprostitev in pripomore k temu, da se bolje zavedamo samih sebe ter se ponovno povežemo s svojo pravo naravo

Joga je najstarejši sistem osebnostnega razvoja na svetu, ki zajema telo, um in duha.

Anahatha je sanskrtsko poimenovanje za srčno čakro. Po slovensko bi lahko besedno zvezo anahatha joga prevedli kot »srčna joga«.

Se vidimo na jogijski blazini!

Namaste!